Májgaluskaleves

Májgaluskaleves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg húsos csont (legjobb a karajcsont)
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 db zöldség
  • 1 kisebb karalábé
  • 1/2 fél zeller gumó
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 szem egész bors
  • 1 koktélparadicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 db burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

a májgaluskához:

  • 20 darált sertésmáj
  • 1 teáskanál dinsztelt hagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csapot evőkanál liszt
  • bors
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál zsír
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megmosott húsos csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha feljön a habja, akkor leszedjük.

De készíthetjük úgy is a húslevest, hogy forrásban lévő vízbe rakjuk a csontokat (akkor nem kell habot szedni, mert egyből összerántja a rostokat), vagy leforrázzuk a csontot és így tesszük fel hideg vízbe, akkor is szép tiszta lesz a leves leve, nem kell habot szedni.

A megtisztított zöldségeket belerakjuk a csontlébe. Sózzuk, borsozzuk, lassú tűzön készre főzzük.

Amíg fő a leves, elkészítjük a májgaluskát. Egy tálba rakjuk a hozzávalókat, összekeverjük és állni hagyjuk.

Ha majdnem megfőttek a zöldségek, leszűrjük, és a forrásban lévő levesbe kávéskanállal beleszaggatjuk a májgaluskákat. Ha feljönnek a leves tetejére még rövid ideig főzzük, és már kész is.

Tálalásnál a zöldségéket karikára vágjuk és májgaluskával együtt tálaljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk