Májas sertéspörkölt hagymás galuskával

Májas sertéspörkölt hagymás galuskával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 50 dkg sertés pörkölthús
  • 40 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • a körethez:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 50 dkg sertés pörkölthús
  • 40 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 kis doboz tejföl

Elkészítés:

A húst és a májat felszeleteljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Az olajat nagyobb edényben felforrósítjuk, a hagymákat megpirítjuk benne, majd hozzáadjuk a húst és a májat. Megszórjuk a paprikával, megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és lefedve legalább 80 percig főzzük. Ekkor levesszük a fedőt és megnézzük, mennyire puhult meg a hús.

Ha elég puha, akkor fedő nélkül további 20 percig rotyogtatjuk, hogy a szaft jó sűrű legyen. Ha még nem elég puha, tovább főzzük fedő alatt.

Közben nagy lábosban vizet forralunk a galuskafőzéshez. A lisztet simára keverjük a tojássokkal, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy galuska sűrűségű (nem túl folyékony) masszát kapjunk. A forró, sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük.

A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a galuskára szórjuk. A húst néhány kanál tejföllel kínáljuk.

(Pörkölt, ahogy eddig még nem csinálta.)



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti