Májas-sajtos pulykatekercs

Májas-sajtos pulykatekercs

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet pulykamell
  • 25 dkg sajt
  • 2 db csirkemáj
  • zsiradék a sütéshez
  • fehérbors

Elkészítés:

A pulykaszeleteket besózom, és legalább 1 órát hagyom állni.

Amíg pihen a hús, lereszelem a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparom. A sajt felét a májjal összekeverem, sóval és borssal fűszerezem.

Vékonyra klopfolom a szeleteket, majd zsírpapírra teregetem olyan módon, hogy egy nagyjából 30X30cm-es téglalapot kapjak. A hússzeletek szélei kissé fedjék egymást. Az így kiterített szeletekre rászórom a sajtot, majd a májas krémet. Óvatosan, a papír segítségével szorosan feltekerem. Fogpiszkálóval vagy hústűvel a szeletek találkozásánál tűzöm össze előbb az egyik oldalát, majd óvatosan átfordítom, és a másik felét is érdemes megkötözni, hogy egyben maradjon a tekercs.

A kész húst tepsibe teszem, zsiradékot és pici vizet teszek alá, és lefedem alufóliával. 190 fokon 1 óra alatt puhára sütöm.

Ha megpuhult a hús, megpirítom egy kissé, de óvatosan, mert könnyen kiszáradhat.

Neked ajánljuk