Májas padlizsántekercs kukoricalepénnyel

Májas padlizsántekercs kukoricalepénnyel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 5 db csirkemáj
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 ek. liszt
  • őrölt bors
  • majoranna
  • olaj

A polentához:

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2,5 dl víz

Elkészítés:

1 ek. olajon sütöm a vékonyra szelt padlizsánok mindkét oldalát pár percig, majd sózom, borsozom.

A felezett májakat kevés sóval, borssal, majorannával szórom.

Egy szelet baconre egy szelet padlizsánt fektetek és egy májjal felgöngyölöm.

Kikent tepsibe pakolom őket, majd lisztes tejfölt halmozok rájuk.

Alufólia alatt sütöm 25 percet, közepes hőfokon, végül fólia nélkül pirítom.

A lepényhez tejet, vizet melegítek, aztán kukoricalisztet hozzáadva, sűrűre főzöm.

Végül vajat, reszelt sajtot forgatok bele, pár perc múlva egy kikent tálcára simítom.

Ha kihűlt, akkor kiszaggatom és olajon kisütöm mindkét oldalukat világosra.

Neked ajánljuk