Májas-gombás töltött csirkecomb

Májas-gombás töltött csirkecomb

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 egész csirkecomb
  • 8 zsemle
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • majoránna
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 tojás
  • pici olaj

Elkészítés:

Tisztítsd meg a combokat, sózd be, majd hagyd állni őket egy fél órát.

Áztasd be a zsemléket (tejbe vagy vízbe ahogy tetszik). Aprózd fel a gombát, a májat, és a petrezselymet.

dinszteld meg a finomra vágott hagymát, add hozzá a gombát, és párold őket egészen addig, amg a levük el nem fő. Akkor tedd bele a májat, pirítsd 2 percig, majd szórd meg a petrezselyemmel. Alaposan forgasd össze az egészet.

Fűszerezd, borítsd a kifacsart zsömlékre, üsd rá a tojást, és alaposan dolgozd össze.

Töltsd a tölteléket a combok bőre alá vigyázva, hogy ne repedjenek szét. Rakosgasd őket tepsibe, süsd őket közepes lángon egy órát, majd locsolgatva süsd tovább nagy lángon, amíg szép pirosra nem pirulnak.

Neked ajánljuk