Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 8 közepes paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 ek. olaj
  • 40 dkg darált hús
  • 8 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 1 kk. cukor
  • 3 ek. (rizs)liszt
  • petrezselyem
  • 8 közepes paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 ek. olaj
  • 40 dkg darált hús
  • 8 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 1 kk. cukor
  • 3 ek. (rizs)liszt
  • petrezselyem

Magyaros töltött paprika

Elkészítési idő
5,0 10 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a paprikákat, a hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, a zellert öblítsük le.

A töltelékhez dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a darált husit, a rizst, a fűszerpaprikát, a tojást, az áttört fokhagymát, sót, borsot. Alaposan dolgozzuk össze, és töltsük bele a paprikába (NE dugig).

Keverjük el 1 l hideg vízzel a sűrített paradicsomot, és forraljuk fel sóval, cukorral és zellerrel. Dobáljuk bele a töltött paprikákat, és közepes lángon félig lefedve főzzük fél órát. Fontos, hogy NE kevergessük, csak néha rázogassuk beg a lábast!!!

Vegyük ki a paprikákat, csöpögtssük le, dobjuk ki a zellert. Keverjük el a rizslisztet 2 deci vízzel, adjuk hozzá a paradicsomhoz, és forraljuk pár percig. Tegyük bele a paradicsomos cuccba a paprikákat, forraljuk össze, sózzuk.

Tipp: Fött burgonyával, tejföllel kínáljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti