Tisztítsuk meg a paprikákat, a hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, a zellert öblítsük le.
A töltelékhez dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a darált husit, a rizst, a fűszerpaprikát, a tojást, az áttört fokhagymát, sót, borsot. Alaposan dolgozzuk össze, és töltsük bele a paprikába (NE dugig).
Keverjük el 1 l hideg vízzel a sűrített paradicsomot, és forraljuk fel sóval, cukorral és zellerrel. Dobáljuk bele a töltött paprikákat, és közepes lángon félig lefedve főzzük fél órát. Fontos, hogy NE kevergessük, csak néha rázogassuk beg a lábast!!!
Vegyük ki a paprikákat, csöpögtssük le, dobjuk ki a zellert. Keverjük el a rizslisztet 2 deci vízzel, adjuk hozzá a paradicsomhoz, és forraljuk pár percig. Tegyük bele a paradicsomos cuccba a paprikákat, forraljuk össze, sózzuk.
Tipp: Fött burgonyával, tejföllel kínáljuk.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti