Magyaros sertéstokány

Magyaros sertéstokány

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

Felcsíkozom a sertéshúst, szalonnát és sonkát. A gombát felszelem, a hagymát felaprítom.

Pirított szalonnán dinsztelem a hagymát, majd áttört fokhagymát rakok bele.

Mehet rá a hús, sóval és borssal ízesítem, utána megpirítom.

A gombát rátéve párolom, amíg a hús puha nem lesz. Kis vizet is önthetek rá.

Végül hozzáadom a sonkát, borsót, paradicsompürét és készre főzöm.

Tálalható petrezselymes rizzsel vagy sültkrumplival, illetve salátával.

Neked ajánljuk