Magyaros rizseshús

Magyaros rizseshús
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 bögre rizs
  • 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 db tv paprika
  • 2 koktél paradicsom
  • bors
  • 1 evőkanál zsír
  • 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 bögre rizs
  • 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 db tv paprika
  • 2 koktél paradicsom
  • bors
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítés:

A húst nagyobb, a tv-paprikát, hagymát és paradicsomot kisebb kockára vágjuk. Ha szeretjük az erőset, akkor a hegyes erős parikát karikára vágjuk, ha nem, akkor ketté hasítjuk, a magházát és ez erejét kivágva felkockázzuk.

A zsírt felmelegítjük, beledobjuk a hagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk a paprikákat, tovább pároljuk, végezetül a paradicsomot is hozzáadva együtt készre dinszteljük. Majd a lecsós alapra ráhalmozzuk a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pároljuk, zsírjára sütjük. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk a piros paprikával, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

Amikor már majdnem puha a hús, beleszórjuk a megmosott rizst, a vizet pótoljuk, ha kell, sóval borssal ízesítjük. Fedő alatt főzzük, amikor majdnem puha rizs, de még a közepe harapós, akkor elzárjuk a tüzet és lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs felvegye a folyadékot, kipattogjon és pörgős legyen, ne ragacsos.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti