Magyaros pogácsa

Magyaros pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. cukor
  • bors

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált tepertő
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 ek. zsír
  • bors

A tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítés:

A töltelékhez a kockázott, sózott, borsozott hagymát zsíron dinsztelem, majd meghűlve hozzákeverem a tepertőt.

Lisztet, tejben futtatott élesztőt, tojást, tejfölt, áttört fokhagymát, sót, borsot összedolgozok, majd 30 percet pihentetem.

Kinyújtom téglalapra és a hagymás tepertővel lekenem, majd ismét átgyúrom, pihentetem, kinyújtom és olvasztott zsírral lekenem. Háromszor meghajtom 20 percenként.

Végül 3 centi vastagra sodorva bekockázom a tetejét és kiszaggatom.

Tojással lekenve készre sütöm a sütőben.

Neked ajánljuk