Magyaros pecsenye

Magyaros pecsenye

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sovány sertéshús
  • 8 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg ecetes uborka
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A húst felszeletelem, kikopfolom, majd megsózom, lisztbe forgatom, és kevés zsírban kisütöm.

A maradék zsírban megdinsztelem az apróra vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, összekeverem, majd 1-2 evőkanál vízzel felöntöm. A vékonyra vágott szalonnát és ecetes uborkát, a füstölt kolbászt hozzáadom, összeforgatom, aztán még 3 percig párolom.

A hússzeleteket egy hőálló tálba belehelyezem. Ráöntöm a ragut, lefedem és sütőbe teszem.

Ha a hús megpuhult, tört burgonyával és tejföllel tálalom.

Neked ajánljuk