Magyaros őzpörkölt

Elkészítési idő
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Közepesen bonyolult ételek
Árkategória
Költséges ételek
Hozzávalók:
- 1 kg őzhús
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg szárított erdei gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szem paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 3 dl száraz vörösbor
- 2 szem borókabogyó
- 1 db szárított, csöves paprika
- Erős Pista
- bors
- só
- 1 ek. zsír
Elkészítés:
Bográcsban vagy nagyobb edényben, zsíron dinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd tűzről lehúzva pirospaprikával hintem és kis vízzel felengedem.
Beleteszem a felkockázott őzhúst, felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát, áttört fokhagymát.
Ízesítem a fűszerekkel és kis lángon főzöm, néha átkavarva, felénél a bort is hozzáöntöm.
Hasonló receptek
-
Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával
-
Csirkeszárnyas egytál
-
Sonkás-tojásos tészta
-
Húsvéti mini nyúl cipók
-
1 tésztából 5 féle, Húsvétra (gluténmentesen)
-
Sonkás sajttekercs
-
Májjal töltött házi bucik
-
Konfitált sertéstarja tavaszi zöldségekkel burgonyakosárban
-
Marcipános linzer
-
Húsvéti főtt tojásos pipik