Magyaros őzpörkölt

Magyaros őzpörkölt

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg őzhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szárított erdei gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 2 szem borókabogyó
  • 1 db szárított, csöves paprika
  • Erős Pista
  • bors
  • 1 ek. zsír

Elkészítés:

Bográcsban vagy nagyobb edényben, zsíron dinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd tűzről lehúzva pirospaprikával hintem és kis vízzel felengedem.

Beleteszem a felkockázott őzhúst, felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát, áttört fokhagymát.

Ízesítem a fűszerekkel és kis lángon főzöm, néha átkavarva, felénél a bort is hozzáöntöm.

Hasonló receptek