Magyaros natúr szelet sült burgonyával és fahéjas almakompóttal

Magyaros natúr szelet sült burgonyával és fahéjas almakompóttal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli karaj
  • 80 dkg burgonya
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 5 dl olaj
  • 60 dkg savanykás alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A burgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk, egylábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, csipet sóval ízesítjük és roppanós puhára főzzük. A kompótot langyosra hűtjük.

A burgonyát forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre kiszedjük. A karaj szeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben és kevés olajon szép pirosra sütjük.

Ha mindennel elkészültünk, veszünk egy tányért, az egyik oldalára ráhalmozzuk a hasáb burgonyát, a másik felére rakjuk az almakompótot, majd a tányérra tesszük a magyaros natúrszeleteket is.

Neked ajánljuk