Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A burgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk, egylábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, csipet sóval ízesítjük és roppanós puhára főzzük. A kompótot langyosra hűtjük.
A burgonyát forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre kiszedjük. A karaj szeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben és kevés olajon szép pirosra sütjük.
Ha mindennel elkészültünk, veszünk egy tányért, az egyik oldalára ráhalmozzuk a hasáb burgonyát, a másik felére rakjuk az almakompótot, majd a tányérra tesszük a magyaros natúrszeleteket is.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Magyaros ételek
,
Házias ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Sertéshúsos ételek
,
Krumplis ételek