Magyaros natúr szelet sült burgonyával és fahéjas almakompóttal

Magyaros natúr szelet sült burgonyával és fahéjas almakompóttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelet csont nélküli karaj
  • 80 dkg burgonya
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 5 dl olaj
  • 60 dkg savanykás alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 8 szelet csont nélküli karaj
  • 80 dkg burgonya
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 5 dl olaj
  • 60 dkg savanykás alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A burgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk, egylábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, csipet sóval ízesítjük és roppanós puhára főzzük. A kompótot langyosra hűtjük.

A burgonyát forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre kiszedjük. A karaj szeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben és kevés olajon szép pirosra sütjük.

Ha mindennel elkészültünk, veszünk egy tányért, az egyik oldalára ráhalmozzuk a hasáb burgonyát, a másik felére rakjuk az almakompótot, majd a tányérra tesszük a magyaros natúrszeleteket is.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti