Magyaros krumplileves

Magyaros krumplileves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. étolaj
  • 2 babérlevél
  • 1 kk. pirospaprika
  • erőspaprika

Elkészítés:

Forró olajon kockázott hagymát dinsztelek, pirospaprikával hintem és liter vízzel felöntöm. A felkockázott krumplit beledobom, ízesítem sóval, babérlevéllel, esetleg erőspaprikával és főzöm 10 percig. A hámozott, felkarikázott kolbászt is hozzáadom. Mikor a krumpli lassan már puha, akkor tejfölös lisztet, kis forró levessel simára keverek és habarom be a krumplilevest és főzöm 5-10 percet.

Neked ajánljuk