Magyaros krumplifőzelék

Magyaros krumplifőzelék

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • olaj
  • ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg vaj
  • kevés almaecet
  • csipet cukor

Elkészítés:

A megtisztított krumplikat egyformára daraboljuk. A hagymát apróra kockázzuk a fokhagymával együtt.

Két evőkanálnyi olajat melegítünk, először a hagymát szórjuk bele, majd rövid fonnyasztás után a fokhagymát is rádobjuk. Megszórjuk kevéske fűszerpaprikával, elkeverjük és rátesszük a krumplit. Mehet rá az ételízesítő, a cukor, a majoránna és mellé a babérlevél.

Lefedve puhára főzzük, közben a tejfölben pici víz segítségével elkeverjük az étkezési keményítőt. Aztán ha a krumpli már puha, akkor a főzőléből kanalazunk a habaráshoz, összekeverjük és a főzelékre öntjük. Kevergetjük, ne csomósodjon össze.

Rálöttyintünk ízlés szerint az almaecetből, hozzádobjuk a vajat és elkeverjük. Megkóstoljuk, s ha krémes, harmonikus ízt kapunk, akkor készen van.

(Ha valamiből nincs elég benne, akkor pótoljuk.)

Neked ajánljuk