Magyaros krumplifőzelék

Magyaros krumplifőzelék
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • olaj
  • ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg vaj
  • kevés almaecet
  • csipet cukor
  • 80 dkg krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • olaj
  • ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg vaj
  • kevés almaecet
  • csipet cukor

Elkészítés:

A megtisztított krumplikat egyformára daraboljuk. A hagymát apróra kockázzuk a fokhagymával együtt.

Két evőkanálnyi olajat melegítünk, először a hagymát szórjuk bele, majd rövid fonnyasztás után a fokhagymát is rádobjuk. Megszórjuk kevéske fűszerpaprikával, elkeverjük és rátesszük a krumplit. Mehet rá az ételízesítő, a cukor, a majoránna és mellé a babérlevél.

Lefedve puhára főzzük, közben a tejfölben pici víz segítségével elkeverjük az étkezési keményítőt. Aztán ha a krumpli már puha, akkor a főzőléből kanalazunk a habaráshoz, összekeverjük és a főzelékre öntjük. Kevergetjük, ne csomósodjon össze.

Rálöttyintünk ízlés szerint az almaecetből, hozzádobjuk a vajat és elkeverjük. Megkóstoljuk, s ha krémes, harmonikus ízt kapunk, akkor készen van.
(Ha valamiből nincs elég benne, akkor pótoljuk.)

Megjegyzés:

A receptet Timi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti