Magyaros káposztás tyúk

Magyaros káposztás tyúk

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tyúkhús
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 6 dkg zsír
  • 1,5 dkg pirospaprika
  • 2 dkg só
  • csipet bors
  • csipet köménymag

Elkészítés:

Zsíron dinsztelek felaprított vöröshagymát, majd pirospaprikával hintem és hozzáadom a feldarabolt tyúkhúst.

Ízesítem sóval, borssal, köménnyel és mehet bele az átmosott savanyú káposzta.

Összeforralom, majd átrakom az egészet egy római tálba.

Lefedve sütöm 80 percen át, majd fedelét levéve még 15 percet pirítom.

Kisütött szalonnaszeletekkel és tejföllel tálalom.

Neked ajánljuk