Magyaros halgulyás

Magyaros halgulyás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1,5 kg hal
  • 15 dkg gomba
  • 3 db burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 mk. Erős Pista
  • őrölt pirospaprika
  • szemes bors
  • tárkony
  • citromlé
  • halszósz
  • 1,5 kg hal
  • 15 dkg gomba
  • 3 db burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 mk. Erős Pista
  • őrölt pirospaprika
  • szemes bors
  • tárkony
  • citromlé
  • halszósz

Elkészítés:

A megpucolt, filézett halat felkockázom és kis sóval, citromlével ízesítem.

A hal többi részéből 2 liter vízzel alaplevet főzök, 2 óra alatt, kis lángon.

Ízesítem sóval, tárkonnyal, pár cseppnyi citromlével, majd átszűröm.

Olajon aprított hagymát dinsztelek, majd a karikázott sárga- és fehérrépát.

Pirospaprikával hintem és az alaplével felöntöm.

Felforralva a levesbe rakom a kockázott krumplit, gombát és ízesítem.

Ha a krumpli megpuhult, akkor a halat belerakom és kb. 10 perc alatt készre főzöm.