Magyaros csülök

Magyaros csülök

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 hátsó csülök
  • 2 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 2 ek. libazsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész bors
  • tárkony
  • kakukkfű
  • 2 dl víz

Elkészítés:

Kicsontozott csülköt nagy darabokra vágom, de nagyjából mindegyiken ugyanannyi bőr maradjon. Sóval és borssal jól bedörzsölöm. Kukta alját lyukacsos lapot teszek és erre rakom a húst, bőrrel lefelé. Felezett hagymát, darabolt zöldpaprikét és paradicsomot dobok rá és ízesítem a fűszerekkel. A vizet ráöntve főzöl lezárva, a sípolástól számítva 30 percen át. Tűpróbával ellenőrzöm megpuhult-e. EZek után kiveszem és jénai tálba öntve a zöldséges pecsenyelevet, belefektetem a csülköt, szintén bőrével lefele és így sütöm pirosra. Tálalható például párolt káposztával és hagymás krumplival.

Neked ajánljuk