Magyaros burgonyaleves

Magyaros burgonyaleves

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 piros húsú paprika
  • 15 dkg parasztkolbász
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi. 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, majd vékony karikákra szeleteljük.

Elkészítés: A margarint lábasban felhevítjük. Kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel, majd felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük. Még 5 percig főzzük. Beletesszük a kolbászkarikákat, további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 adag: 230 kcal

Neked ajánljuk