Magyar szelet

Magyar szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 csepp zöld ételfesték
  • 500 ml Meggle cukrászhab
  • 25 dkg túró
  • 8 csepp citrom aroma
  • 4 evőkanál szamócadzsem
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 dl víz
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 csepp zöld ételfesték
  • 500 ml Meggle cukrászhab
  • 25 dkg túró
  • 8 csepp citrom aroma
  • 4 evőkanál szamócadzsem
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, 6 evőkanál lisztet, majd az ételfestéket. Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kisebb méretű (20x20 cm-es) négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd készre sütjük. (A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük.)

A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta. Amikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni. Ezután megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet.

A cukrászhabot habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzá morzsoljuk a tejszínhabhoz és belecsöpögtetjük a citrom aromát. A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.

A piros tortazselét egy fém tálba tesszük és adunk hozzá 2 dl vizet. Felmelegítjük és 2 percig takaréklángon főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 5 percig hűlni. A zselét ezután a hab tetejére simítjuk. A süteményt ezután hűtőbe tesszük 2 órára, ezután tálalható.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!