Magvas reform kifli

Magvas reform kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az esti kovászhoz:
  • 150 g világos rozsliszt
  • 150 ml víz
  • 15 g élesztő
  • a tésztához:
  • 50 dkg vegyes liszt (világos rozsliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, Graham liszt)
  • 20 g élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 3 dkg puha vaj
  • 1 dl tej
  • kb. 2-2,5 dl langyos víz
  • 150 g világos rozsliszt
  • 150 ml víz
  • 15 g élesztő
  • 50 dkg vegyes liszt (világos rozsliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, Graham liszt)
  • 20 g élesztő
  • 2 teáskanál
  • 3 dkg puha vaj
  • 1 dl tej
  • kb. 2-2,5 dl langyos víz

Elkészítés:

A kovászhoz valókat este a kelesztő tálban összekeverjük, letakarva langyos helyre állítjuk.

Másnap az élesztőt pici cukros tejben felfuttatjuk, a kovászhoz adjuk a vegyes lisztet, az élesztőt, majd a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

8 részre vesszük, oválisra nyújtjuk a tésztát, majd kifli formára felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ismét duplájára kelesztjük. A tetejét vízzel spricceljük, magvakkal megszórjuk, majd 200 C fokra előmelegített gőzös (a sütő aljába egy vízzel teli edényt teszünk, azzal melegítjük fel) sütőbe téve sütjük. Kb. 30 perc.
Ezután ismét lespricceljük vízzel, majd konyharuhával letakarva kihűtjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!