Magvas-hagymás kenyér liszt nélkül

Magvas-hagymás kenyér liszt nélkül
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • kevés kókuszolaj
  • 13 dkg magvak (dió, napraforgó, lenmag, szezámmag)
  • 13 dkg reszelni való sajt (én fele-fele arányban tettem bele trappistát és füstölt sajtot)
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 4 db tojás
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • kevés kókuszolaj
  • 13 dkg magvak (dió, napraforgó, lenmag, szezámmag)
  • 13 dkg reszelni való sajt (én fele-fele arányban tettem bele trappistát és füstölt sajtot)
  • 1 mokkáskanál kömény

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymás a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgájához hozzáadjuk a fűszereket, a sült hagymát, a sajtot és a magvakat. Alaposan elkeverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.

A kenyérsütőformát kókuszolajjal kikenjük (akár finomra darált magvakkal is beszórhatjuk). A tésztát formába tesszük, megszórjuk lenmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A kenyeret sütőformában kihűtjük, majd kivesszük és felvágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!