Magvas csirkemell falatok

Magvas csirkemell falatok

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé

a páchoz:

  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • bors

a beforgatáshoz:

  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 teáskanál lenmag
  • 3 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 teáskanál chia mag
  • 1 késhegynyi paprika

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A csirkemellet keresztbe ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk. A joghurtot, mustárt, borsot összekeverjük. Beletesszük a húst és 1 órára hűtőbe tesszük.

Összekeverjük a magokat, majd a pácból kivéve beleforgatjuk a húsokat. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd egymás mellé rátesszük a beforgatott hús darabokat. A sütőt 210 fokra felmelegítjük. Egy lábasba olajat öntünk, forróra melegítjük. Minden húsdarabra öntünk forró olajat, majd betesszük a sütőbe sütni. Amikor látjuk, hogy el kezd sülni, a sütő hőmérsékletét 170 fokra mérsékeljük, és készre sütjük.

Én párolt zöldséggel tálaltam, de a burgonya is jól illik hozzá.

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk