Magvas csirkemell falatok

Magvas csirkemell falatok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • a páchoz:
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • a beforgatáshoz:
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 teáskanál lenmag
  • 3 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 teáskanál chia mag
  • 1 késhegynyi paprika
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 teáskanál lenmag
  • 3 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 teáskanál chia mag
  • 1 késhegynyi paprika
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemellet keresztbe ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk. A joghurtot, mustárt, borsot összekeverjük. Beletesszük a húst és 1 órára hűtőbe tesszük.

Összekeverjük a magokat, majd a pácból kivéve beleforgatjuk a húsokat. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd egymás mellé rátesszük a beforgatott hús darabokat. A sütőt 210 fokra felmelegítjük. Egy lábasba olajat öntünk, forróra melegítjük. Minden húsdarabra öntünk forró olajat, majd betesszük a sütőbe sütni. Amikor látjuk, hogy el kezd sülni, a sütő hőmérsékletét 170 fokra mérsékeljük, és készre sütjük.

Én párolt zöldséggel tálaltam, de a burgonya is jól illik hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!