Magokkal töltött karaj amerikai káposztasalátával

Magokkal töltött karaj amerikai káposztasalátával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 savanyú alma
  • 3 evőkanál pirított tökmag
  • 3 evőkanál pirított napraforgómag
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • 4 evőkanál olaj
  • 1-2 dl almalé
  • 1 kis fej fejeskáposzta
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 evőkanál majonéz
  • porcukor ízlés szerint
  • citromlé pár csepp

Elkészítés:

A karajt megsózzuk, kiklopfoljuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Négy szelet húsra vékonyan szeletelt almát rakunk, és megszórjuk a pirított magokkal. Befedjük a másik négy szelet hússal, és ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük az oldalait.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Aláöntjük az almalevet, és pár percig, fedő alatt pároljuk őket.

A káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk, a sárgarépát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük őket, sózzuk, majd fél óráig pihentetjük. Ezután kinyomkodjuk, majd összekeverjük a majonézzel, ha szükséges ízesítjük még egy kevés porcukorral, citromlével. A végén a salátába keverünk még a maradék magokat.

Neked ajánljuk