Máglyarakás

Máglyarakás

Hozzávalók:

8 db szikkadt kifli 5 tojás 1,5-2 l tej 5 evőkanál porcukor 8 közepes alma 10 dkg teavaj 25 dkg cukor 1 evőkanál fahéj valamint: 15 dkg darált dió 10 dkg porcukor

Elkészítés:

2 magasabb falú tepsit kivajazunk. A kifliket felkarikázzuk, a tojásokat szétválasztjuk. A 5 evőkanál porcukrot a habosra keverjük a tojássárgákkal, majd lassanként a tejet is hozzáadjuk. Mindezt a kiflikarikákra öntjük és hagyjuk, hogy az beszívja. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, vékony karikákra-, félkarikákra vágjuk, és a vajon megpároljuk. Ahogy puhul, rászórjuk az őrölt fahéjat és a 25 dkg kristálycukrot. A tepsik aljába halmozzuk szétosztva a tejes-tojásos kiflit, megkenjük alaposan baracklekvárral és megszórjuk a cukrozott őrölt dióval, majd a párolt almát óvatosan szétterítjük a tetején. Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük. A tojások fehérjéből pici sóval és a porcukorral kemény habot verünk, amibe 3-4 evőkanálnyi baracklekvárt óvatosan beleforgatunk. A sütőből kivett alapra kenjük, majd visszatéve a sütőbe a tetejét aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt. Fotós vezetéknév: Kovács

Hasonló receptek