Máglyarakás muffin

Máglyarakás muffin

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az alaphoz:

  • 35 dkg szikkadt GM pékáru (kifli, kalács, zsemle)
  • 3 db tojássárgája
  • kb. 4-5 dl tej
  • 10-20 dkg cukor (a péksütik édességétől függően)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *

az alap tetejére:

  • 12 evőkanál baracklekvár
  • *

az almás réteghez:

  • 30 dkg tisztított alma
  • 5 dkg vaj cukor (az alma édességétől függően)
  • kávéskanál őrölt fahéj
  • *

a habhoz:

  • 35 dkg szikkadt GM pékáru (kifli, kalács, zsemle)
  • 3 db tojássárgája
  • kb. 4-5 dl tej
  • 10-20 dkg cukor (a péksütik édességétől függően)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *
  • 12 evőkanál baracklekvár
  • *
  • 30 dkg tisztított alma
  • 5 dkg vaj cukor (az alma édességétől függően)
  • kávéskanál őrölt fahéj
  • *
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A szikkadt péksütik kockákra vágjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet is, elkeverjük és a felkockázott péksüti kockákra öntjük és 5-10 percig állni hagyjuk.

Ez idő alatt a sütőt180 fokra előmelegítjük, a muffin forma mélyedéseit kivajazzuk (semmiképp se használjunk muffin kapszlit, mert nehezen jön le a papírról!).

Az áztatott pékárut evőkanál segítségével elosztjuk a muffin tepsi 12 mélyedésébe, és a sütőbe tesszük 20 percre.

Elkésztjük az alma tölteléket. A meghámozott almát kis kockákra vágjuk, majd kevés vajon megpároljuk. Ha szükséges adunk még hozzá kevés cukrot és fahéjjal ízesítjük.

A baracklekvárt a megsült máglyarakás alapra kanalazzunk, majd ráhalmozzuk az alma tölteléket is.

A habhoz a tojások fehérjét apránként hozzáadva a cukrot kemény habbá verjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével az alma tetejére nyomjuk. A muffinokat visszatesszük a sütőbe, és kb. 5-10 perc alatt rászárítjuk a habot

Tipp: Melegen, hidegen egyaránt finom

Neked ajánljuk