Magbundás-pácolt ponty

Magbundás-pácolt ponty

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg pontyszelet
  • 10 dkg magvak
  • 1 tojás
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 3 dl olaj

A páchoz:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db színes paprika
  • 1 dl fehérborecet
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 mk. cukor

A tálaláshoz:

  • 1 fej saláta
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A besózott halakat állni hagyom, a durvára tört magokat zsemlemorzsával vegyítem.

A halat lisztbe, tojásba, magos morzsába forgatva kisütöm, forró, bő olajon 5-7 perc alatt.

A páchoz a metélt zödlségeket besózva hagyom állni 10 percet.

Kikeverem az ecetet, kevés cukrot, olívaolajat, 2 dl vizet, babért és a zöldségeket leöntöm.

A sült halat belefeketem és 1 napig érlelem a pácban.

Salátalevelekkel, citromkarikákkal és a pác zöldségeivel tálalom.

Neked ajánljuk