Magas tátra

Magas tátra

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 3 dl viz
  • 25 dkg margarin
  • 7 egésztojás

a töltelékhez:

  • 3 csomag csokis pudingpor (főzős)
  • 7 dl tej
  • 8 evőkanál méz
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 25 dkg margarin

a habhoz:

  • 2 csomag tejszínhabpótló por
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 2 csomag habfixáló por

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, a margarint belekeverjük, tűzön a lisztet belefőzzük. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Két részben sütjük meg.

A tésztát zsírral kikent tepsibe tesszük. A tésztát vízbe mártott kanállal rakjuk egy magas falú tepsibe. A tészta hólyagosra sül, mint a kis dombok.

A tejet felforraljuk a pudingporral, beletesszük a csokit, a mézet és a margarint.

Az egyik tésztát a tepsiben hagyjuk, a langyosra hűlt csokis tölteléket rátesszük.

Elkészítjük a habot. Tejjel a tejszínhabport felverjük. A zselatint vízben feloldjuk, hozzáöntjük a tejszínhez, hozzáadjuk a habfixálót is, majd robotgéppel felverjük.

A kész habot a puding tetejére halmozzuk és a második lappal beborítjuk. Óvatosan megnyomkodjuk.

A tetejét csoki öntettel díszítjük. Recés késsel lehet szépen szeletelni.

A receptet Balanyi Irén küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk