Madeleine

Madeleine

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 3 db egész tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg Rama margarin
  • 6 evőkanál liszt
  • darált dió
  • fél kávéskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál langyos víz
  • *

a díszítéshez:

  • csokis tortabevonó

Elkészítés:

A tojást, a cukrot, a sót és a megolvasztott margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Utána elkeverjük benne a darált diót és a két evőkanál langyos vizet.

A masszát a kagylóformájú sütőformákba kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük (a sütő erősségétől függ).

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd csokis tortabevonóval leöntjük.

(Lehet egy kis kakaót keverni a madeleine tésztájába, ha nem csak vaníliását szeretnénk készíteni.)

A receptet Tarcsi Jánosné és unokája, Betty küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek