Madártejtorta (országtorta 2007)

Madártejtorta (országtorta 2007)

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 1,5 tojás sárgája és fehérje
  • 1,5 ek. kristálycukor
  • 1 mk. keményítő
  • 1 ek. porcukor
  • 2 ek. liszt
  • 5 dkg vaj

A madártej alapkrémhez:

  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 ek. vaj
  • 13 dkg kristálycukor
  • 10 db tojássárgája
  • 8 g zselatin
  • 5 dl tej

A krémhez:

  • 5 dl tejszínből vert hab
  • 70 dkg madártejalap
  • 1 dkg zselatin
  • fél dl víz

Az öntethez:

  • a maradék madártejalap 1-2 dl tejjel hígítva

A díszítéshez:

  • habcsók
  • reszelt csokoládé

Elkészítés:

Keverjük habosra az olvasztott vajat, adagoljuk hozzá a tojássárgát.

Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, keverjük hozzá a vasaj keverékhez, majd adjuk hozzá az átszitált száraz hozzávalókat.

Süssünk 3 lapot a masszából 220 fokon.

Az alaprémhez keverjük ki a tojássárgáját egy kis tejjel, a maradék tejet a cukor nagyrészével, a vajjal, és a vanílíával forraljuk fel.

A forró cukros tejet öntsük hozzá a tojásos alaphoz, majd tegyük fel melegedni addig, amíg a keletkező hab el nem tűnik.

Adjuk hozzá az 1 ek. cukorral elkevert zselatint. Hevítsük alig egy percig, majd turmixoljuk össze botmixerrel. Hűtsük ki, így egy lágy puding szerű krémet fogunk kapni.

Mérjünk ki 70 dkg az alapból, keverjük össze az 5 deci tejszínből vert habbal, majd keverjük hozzé a langyos zselatint.

Építsük fel a tortát: Locsoljuk meg az öntettel a tésztalapokat, simítsunk közéjük a rmadártejkrémet, habcsókkal és csokireszelékkel dekoráljuk.

Neked ajánljuk