Madártej

Madártej

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 6 evőkanál cukor
  • 900 ml tej
  • 2 db vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 70 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag vaníliás főzős pudingpor

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni, majd hozzáadjuk a két evőkanál cukrot, és teljesen keményre verjük. A tejhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd felforraljuk, és két kanállal megformázzuk a galuskákat és beleszaggatjuk. Két-három percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk, újabb két-három perc után már szedhetjük is ki egy üres tálba.

A vaníliás pudingport kikeverjük az 1 dl hideg tejjel. A tojássárgáját egy csipet sóval és a 4 evőkanál cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport. Hozzáöntünk egy keveset a langyos tejből, majd azonnal simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, habverővel elkeverjük, és visszaöntjük az egészet az edénybe. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk.

A tetejére tesszük a galuskákat, és az egészet berakjuk a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.

Neked ajánljuk