Madártej torta

Madártej torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 8 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 8 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • *
  • a tetejére:
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tésztához a tojásfehérjéket – a cukrot hozzáadva, folyamatosan keverve, kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet fakanál segítségével beleforgatjuk. A tortaformát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (tűpróba).

Elkészítjük a krémet. 6 dl tejet felforrósítunk. 2 dl tejet alaposan elkeverünk a tojások sárgájával, a pudingporral és a liszttel. Tűzre tesszük, és folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáadva sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és miután a pudingos krém kihűlt (!), belekeverjük a vajas krémet.

Miután kihűlt a tészta, kivesszük a formából és kettévágjuk. Megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, és a tetejét és körbe bevonjuk a maradék krémmel.

A tetejére a habtejszínt kemény habbá verjük, és evőkanalanként rászaggatjuk a torta tetejére.

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk