Madártej torta glutén- és tejmentesen

Madártej torta glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 tojásos
  • 4 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
  • a kémhez:
  • 4,5 dl mandulatej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojássárgája
  • 2 db felvert tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 8 dkg margarin
  • Meggle Decor hab
  • a szóráshoz:
  • kakaópor
  • 4 db tojásos
  • 4 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
  • 4,5 dl mandulatej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojássárgája
  • 2 db felvert tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • 8 dkg margarin
  • Meggle Decor hab
  • kakaópor

Elkészítés:

A 4 tojássárgáját a cukorral, szódabikarbónával jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Sütőpapírral bélelt kerek torta formába öntjük, és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a mandulatejben elkeverjük a 4 tojássárgáját, a vaníliás pudingport és a 2 csomag vaníliás cukrot, és feltesszük főni, amikor jól besűrűsödött, hozzáadjuk a kemény habbá felvert 2 tojásfehérjét, és kicsit fent hagyjuk még a tűzön 1-2 percig, majd hideg vízbe rakjuk, hogy gyorsan kihűljön, és hozzáadjuk a cukorral kikevert pici margarint.

A krémet a kihűlt tésztára kenjük, utána rákenjük a decor habot, majd kakaóval megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!