Madártej torta

Madártej torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 7 tojássárga
  • 1 bögre liszt (kb.15 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 bögre cukor
  • kis sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • *
  • a krémhez:
  • 7 tojásfehérje
  • 20 g zselatin
  • 1 bögre cukor
  • 170 g vaj
  • 250 g sűrített tej
  • *
  • a csokimázhoz:
  • 15 dkg tortabevonó
  • 180 g tejszín
  • 1-2 kanál cukor
  • 30 g vaj
  • (a forma 26 cm-es, a bögre 2,5 dl-es)
  • 7 db tojássárga
  • 1 bögre liszt (kb.15 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 bögre cukor
  • kis sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 7 tojásfehérje
  • 20 g zselatin
  • 1 bögre cukor
  • 170 g vaj
  • 250 g sűrített tej
  • 15 dkg tortabevonó
  • 180 g tejszín
  • 1-2 kanál cukor
  • 30 g vaj
  • (a forma 26 cm-es, a bögre 2,5 dl-es)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon 180 fokra előmelegített sütőben, egy 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk.

A zselatint fél bögre vízbe áztatjuk. A vajat kikeverjük a sűrített tejjel. A zselatint edénybe tesszük a fele cukorral és felmelegítjük, majd félretesszük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. Lassan hozzácsorgatjuk a zselatint, majd a vajas masszát is hozzákeverjük.

A piskótalapot ketté vágjuk. Az egyiket visszatesszük a formába, rákanalazzuk a krém felét, rátesszük a másik lapot, majd a krém másik felét. Letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a tejszínt felforrósítjuk a cukorral, majd az összetördelt csokira öntjük és belekeverjük a vajat.

A tortát kivesszük a formából, és a már kihűlt mázat ráöntjük, körbe kenjük. 1 napra megint visszatesszük a hűtőbe, majd gyönyörűen szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti