Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól elkeverjük. A masszát a formába öntjük, majd az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
A tejből, tojássárgából, vaníliás cukorból, vaníliás pudingporból vízgőzön sűrű krémet főzünk, és szintén hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kihabosítjuk, és a kihűlt krémhez keverjük, majd a tésztára kenjük.
A tejszínt felverjük és a krém tetejére kenjük.
Megjegyzés:
A receptet Kecskés Tímea küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Torta receptek