Madártej torta

Madártej torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 g sütőpor
  • a krémhez:
  • 150 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 4,5 dl tej
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 4 db tojássárga
  • 10 g vaníliás cukor
  • a tetejére:
  • 4 dl habtejszín
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 g sütőpor
  • 150 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 4,5 dl tej
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 4 db tojássárga
  • 10 g vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól elkeverjük. A masszát a formába öntjük, majd az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

A tejből, tojássárgából, vaníliás cukorból, vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, és szintén hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kihabosítjuk, és a kihűlt krémhez keverjük, majd a tésztára kenjük.

A tejszínt felverjük és a krém tetejére kenjük.

Megjegyzés:

A receptet Kecskés Tímea küldte be. Köszönjük!