Madártej szelet Zsanette ízvilág módra

Madártej szelet Zsanette ízvilág módra
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag 20 dkg-os háztartási keksz
  • 2 csomag vanília puding
  • 2 csomag vanília cukor
  • csipet só
  • 1 liter tej
  • cukor ízlés szerint
  • 5 dl tejszín
  • 1 kis db natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál méz
  • 2 csomag vízben feloldott zselatin
  • 2 db tojásfehérje
  • 3 maroknyi málna
  • 1 maroknyi szeder vagy nekünk tetszőleges gyümölcs
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 1 liter tej
  • cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 kis db natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál méz
  • 2 csomag zselatin
  • 2 db tojásfehérje
  • 3 maroknyi málna
  • 1 maroknyi szeder vagy nekünk tetszőleges gyümölcs

Elkészítés:

Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát háztartási keksszel kibélelünk, majd a hézagokat is kipótoljuk.

A pudingot a csomagoláson leírtak szerint ízlés szerinti cukorral megfőzzük, majd még melegen teszünk belőle a formában lévő kekszekre és szépen elsimítjuk, majd megszórjuk a gyümölcsökkel.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a kihűlt pudingot, a mézet, a zselatint és géppel alaposan összekeverjük. Ebből egy réteget teszünk a formába, majd ismét gyümölcs jön, majd krém, és így tovább.

Vízgőz felett a két tojásfehérjét ízlés szerinti mennyiségű cukorral felverjük, majd nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tetszőleges halmokat (rózsákat) nyomunk belőle, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a krém tetejére rendezzük, majd megszórjuk a tetejét szederrel és egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Zsanette küldte be. Köszönjük!