Madártej kocka

Madártej kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 2 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • a tetejére:
  • 5 dl tejszínhab ( Hulala)
  • kis étcsokoládé (opcionális)
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 db tojássárgája
  • 2 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dl tejszínhab ( Hulala)
  • kis étcsokoládé (opcionális)

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjét kicsi sóval keményre verjük, kanalanként hozzáadva a cukrot, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsiben (30x33 cm-es) elsimítjuk, 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba)!

A krémhez a tojássárgát elkeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral, apránként hozzáadva a tejet simára keverjük, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tojásos krémmel szép simára habosra keverjük.

A tepsibe visszatett piskótára kenjük a krémet, majd a tetejére keményre vert tejszínhabot simítunk. Lehet a tetejére csorgatni tortabevonó csokoládét.) Hűtőbe tesszük jó pár órára, majd kockára szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!