Madárfészek spagetti rántott tojással

Madárfészek spagetti rántott tojással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a raguhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • kevés olaj
  • frissen őrölt színes bors
  • piros fűszerpaprika ízlés szerint
  • bazsalikom és oregánó
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 csomag spagetti tészta
  • pár darab nyers tojás
  • 0,5 dl 10% -os ecet
  • a panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • kevés olaj
  • frissen őrölt színes bors
  • piros fűszerpaprika ízlés szerint
  • bazsalikom és oregánó
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 csomag spagetti tészta
  • pár darab nyers tojás
  • 0,5 dl 10% -os ecet
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. Az olajat felhevítjük, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a fokhagymát, hozzákeverjük a darált húst, enyhén sózzuk, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fűszereket és a paradicsompürét, jól összekeverjük, felöntjük 2-3 dl vízzel és 15-20 perc alatt összefőzzük.

A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben készre főzzük, leszűrjük és átmossuk.

Az elkészített ragut összekeverjük a tésztával. Zöldhagymával és rántott tojással tálaljuk.

A rántott tojáshoz 1 liter vizet felforralunk, teszünk bele 0,5 dl 10 %-os ecetet, kevés sót. Beletesszük kettesével a nyers tojást, amit először beleütünk egy kis tálba, és úgy öntjük bele lassan a forró vízbe egyesével. 5 percig kis lángon főzzük, majd kivesszük, lecsöpögtetjük, panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban piros ropogósra sütjük. Óvatosan kell panírozni, mert a tojás enyhén lágy.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!