Macskaszem

Macskaszem
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 12 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 60-70 dkg magozott meggy
  • zsemlemorzsa
  • tejföl
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 12 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 60-70 dkg magozott meggy
  • zsemlemorzsa
  • tejföl

Elkészítés:

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a tojássárgáját, a margarint, a maradék cukrot, citromhéját és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk

Mindegyik tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A lapok két szélét megszórjuk zsemlemorzsával, erre kimagozott meggyet teszünk egymás mellé. A tészta két szélét a közepe fele haladva a meggyel együtt fölcsavarjuk, a tészta közepén egy csíkot szabadon hagyunk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a dió, cukor és vaníliás cukor, citromhéj elegyéhez lazán hozzákeverjük. Három felé osztjuk és a szabadon hagyott tésztára tesszük.

A tészta feltekert részét tejföllel megkenjük.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Csak akkor vágjuk fel, ha már kihűlt!
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!