Elkészítés:
A krém hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenhessük vele.
A darált diót kávédarálón átdaráljuk, hozzáforgatjuk a porcukrot, majd a levesszűrő kanálon átnyomkodjuk egy kanállal. Jól átszitáljuk. Hozzákeverjük a kakaóport. (A szűrőn fent maradt szemcséket félretesszük.)
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a vége felé hozzászórjuk (állandó keverés mellett) a kristálycukrot. A cukros kakaós diót óvatosan a habhoz adjuk és összeforgatjuk. Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire egyforma korongokat nyomunk belőle. (Kb. 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat.) 40 percig szobahőmérsékleten száradni hagyjuk, majd 140 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivesszük, hűlni hagyjuk, majd éles késsel leemeljük őket a sütőpapírról. (Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.)
A csokoládé ganache-sal, amit jól kihabosítottunk megkenünk egy macaront és egy másikat illesztünk hozzá. Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.
Nem csak mandulával működik a macaron! A családban mindenkinek nagy kedvence lett ez a változat is.
Megjegyzés:
A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
francia
,
vegetáriánus
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
közepesen bonyolult
,
több, mint másfél óra
,
desszert
,
aprósütemény
,
csokis