Macaron

Macaron
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12,5 dkg darált mandulapehely
  • 25 dkg porcukor
  • 12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)
  • 0,75 dl kristálycukor = 7,5 - 8dkg kristálycukor
  • a csokoládé krémhez (ganache):
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg darált mandulapehely
  • 25 dkg porcukor
  • 12,5 dkg tojásfehérje
  • 0,75 dl kristálycukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3,5 dkg vaj

Elkészítés:

A darált mandulához hozzáforgatjuk a porcukrot, majd a levesszűrő kanálon átnyomkodjuk egy kanállal. Ezután jól átszitáljuk. A szűrőn fennmaradó szemcséket félretesszük.

A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a vége felé hozzászórjuk (állandó keverés mellett) a kristálycukrot. A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórjuk és összeforgatjuk. Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat nyomunk. (Kb. 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat.) 40 percig szobahőmérsékleten száradni hagyjuk, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivesszük, hűlni hagyjuk, majd éles késsel leemeljük őket a sütőpapírról. (Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát, és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.)

A csokoládé ganache-sal, amit jól kihabosítottunk, megkenünk egy macaront és egy másikat illesztünk hozzá.

Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll. Nekem 50 db lett összeragasztva.

Megjegyzés:

A receptet Vassné küldte be. Köszönjük!