Macaron

Macaron
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 g porcukor
  • 80 g mandulaliszt
  • 30 g tojásfehérje
  • 80 g kristálycukor
  • 26 ml víz
  • 30 g tojásfehérje
  • piros ételfesték
  • 80 g porcukor
  • 80 g mandulaliszt
  • 30 g tojásfehérje
  • 80 g kristálycukor
  • 26 ml víz
  • 30 g tojásfehérje
  • piros ételfesték

Elkészítés:

A tojást a konyhapulton tároljuk 3 napig. Ezután szétválasztjuk. A porcukrot a mandulalisztet és tojásfehérjét (30 g) egy tálba mérjük (pontosan). Ezután a kristálycukrot a vízzel feltesszük a tűzhelyre, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Az eredeti recept szerint 121 fokig kell melegíteni, de mivel nincs hőmérőm, ezért én ezt úgy csináltam, hogy felforraltam a vizet elszámoltam 20-ig és elzártam alatta a gázt.)

Amíg főtt a szirup, a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd a cukros szirupot vékony sugárban hozzácsurgatjuk, beletesszük a színezéket, folyamatosan keverjük, végül kihűlésig habosítjuk a kézi mixerrel.

Amikor a hab elkészült, kisebb adagokban óvatosan a mandulás masszához keverjük. Ahogyan az eredeti recept is írja, a hab nem baj, ha összeesik, de miután kikevertük és habzsákba tettük fél órán keresztül pihentessük a masszát.

A masszát szilikonos macaron formára nyomjuk és megszórjuk a cukorkákkal és így pihentetjük 1 órán keresztül a konyhapulton. Ezután 130 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Az elkészült sütiket kedvenc krémünkkel töltjük meg. Ezután a recept ugyan azt írja, hogy tegyük légmentesen zárt dobozba, de én nem tettem, csak simán tányéron beraktam a hűtőbe, és másnap is ropogós volt.

Megjegyzés:

A receptet Csné M. Julcsi küldte be. Köszönjük!