Mac & Cheese – Amerikai sajtos tészta

Mac & Cheese – Amerikai sajtos tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 200 g makaróni tészta
  • 150 g cheddar sajt
  • 200 ml tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 50 g vaj
  • bors
  • 200 g makaróni tészta
  • 150 g cheddar sajt
  • 200 ml tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 50 g vaj
  • bors

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon pár percig „pirítjuk”. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejet, amit aztán mindig elkeverünk. Figyeljünk rá, ne túl folyós állagú masszát kapjunk!

Sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd hozzáadjuk a lereszelt cheddar sajtot, és jól elkeverjük. Végül a kifőtt tésztát a masszába öntjük, és alaposan összekeverjük. Kevés frissen őrölt bors még mehet a tetejére tálalásnál, és kész is.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti