Lusta (kócos) túrós barackkal

Lusta (kócos) túrós barackkal
Elkészítési idő
4,0 11 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 30 dkg rétes liszt
  • 20 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 egész tojás
  • 4 dl tej
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 4-5 szem őszibarack
  • 30 dkg rétes liszt
  • 20 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 egész tojás
  • 4 dl tej
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 4-5 szem őszibarack

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.

A meghámozott, majd 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen terítve.

Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, s legvégül a tejet öntjük rá, melyben előtte elkevertük a tojásokat.

Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Csabai Józsefné küldte. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti