Lusta asszony rétese

Lusta asszony rétese
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 22x32 cm-es tepsihez:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor (6 gramm)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
  • a tepsi kikenéséhez:
  • 2,5 dkg Rama vajízű margarin
  • a töltelékhez:
  • 35 dkg túró
  • 3 dl tej (2,8%-os)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj (vagy ízlés szerint)
  • 2,5 dkg Rama vajízű margarin
  • ízlés szerinti gyümölcs
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor (6 gramm)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet
  • 2,5 dkg Rama vajízű margarin
  • 35 dkg túró
  • 3 dl tej (2,8%-os)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj (vagy ízlés szerint)
  • 2,5 dkg Rama vajízű margarin
  • í gyümölcs

Elkészítés:

A margarinnal alaposan kikenjük a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg a margarinnal.)

A többi hozzávalót egy tálba mérjük, majd alaposan összekeverjük. Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk a margarinnal kikent tepsibe, a maradékot pedig félre tesszük.

A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd megszórjuk ízlés szerint gyümölccsel (nálam cseresznyebefőtt és őszibarackbefőtt). Ezután a gyümölcsöt ízlés szerint megszórjuk az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket.

A tojásokat egy tálba ütjük, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és simára keverjük. Ezután ráöntjük a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd rácsipkedjük a margarint. (Villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.) Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, hogy szép aranybarna legyen a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt átemeljük egy rácsra, és úgy hűtjük ki teljesen.) Tálalás előtt a süteményt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti