Lusta asszony rétese

Lusta asszony rétese
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 5 db őszibarack kis darabokra vágva
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 5 db őszibarack
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Egy 20 ×30 cm- es tepsit vajjal kikenjük.

A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, majd a barack darabkákat és a mazsolát. Ráhintjük a másik fele cukros lisztes keveréket.

A tojásokat a tejjel, vaníliás cukorral gépi habverővel felverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. A tepsinket kissé megrázogatjuk. (Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez.)

200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.

Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!