Lúdláb torta

Lúdláb torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 szeletes tortához:
  • a kakaós piskótához:
  • a kakaós piskótához:
  • 3 db "M"-es tojás
  • 3 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • a párizsi krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 30%-os zsírtartalmú
  • 20 dkg eritrit
  • 10 dkg kakaópor
  • 30 dkg margarin
  • továbbá:
  • 30 dkg kimagozott meggy vagy meggybefőtt vagy fagyasztott meggy
  • rum vagy rumaroma
  • a mázhoz:
  • 10 dkg steviával édesített GM csoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • a díszítéshez:
  • 12 szem rumos meggy
  • 3 db M-es tojás
  • 3 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 dl tejszín
  • 30%-os zsírtartalmú
  • 20 dkg eritrit
  • 10 dkg kakaópor
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg kimagozott meggy
  • rum vagy rumaroma
  • 10 dkg steviával édesített GM csoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • 12 szem rumos meggy

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport. A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze (ne törjük össze a habot!).

A tésztamasszát egy 22-24 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, liszttel megszórt tortakarikába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt, óvatosan leemeljük róla a tortakarikákat.

A krémhez a tejszínt az eritrittel állandó kevergetés mellett a forrástól számítva kb. 5 percen át főzzük. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, és hagyjuk kihűlni.

Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel simára keverjük, majd pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

A piskótát visszahelyezzük a formába. Kimagozott, előzőleg rumba vagy vízzel hígított rumaromába áztatott meggyel sűrűn kirakjuk, rákenjük a krémet, szép simára igazítva a tetejét. A tortát lefedve hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Amikor a krém megszilárdult kivesszük a formából (vékony pengéjű, éles késsel körbevágjuk a formában a tortát).

Másnap a mázhoz gőz fölött az olajjal megolvasztjuk a csokoládét, vékonyan a torta tetejére kenjük, késsel elsimítjuk, majd újra hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.

A félretett krémből a tetejére egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek közepébe meggyszemeket teszünk.

(A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti