Ludaskása

Ludaskása

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 5 személyre:

A leveshez:

  • 1,3 kg libaaprólék
  • 35 dkg leveszöldség
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zellergumó
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. lestyán
  • 1/2 mk. őrölt szerecsendió
  • 1 tk. őrölt feketebors
  • 1 babérlevél

A rizshez:

  • 35 dkg rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 5 ek. libazsír
  • 2 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

Aprólékot 1,5 liter vízben megsózzuk,borsozzuk.A zöldségeket felaprítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, lestyánt, szerecsendiót és gyöngyözve puhulásig főzzük.A gomba a végén kerül bele, egészben.A levest leszűrjük,a húst és zöldségeket külön tálaljuk.A leves tetejéről pár kanál zsiradékot leszedünk és tovább forraljuk a levest.A kivett húst, zöldségeket kis darabokra vágjuk.Teflonos serpenyőben a zsiradékban a rizst futtatjuk és a hagymát beledinszteljük, zöldborsó mehet bele és felöntjük háromszor annyi levessel, fűszerezzük, pároljuk 15-20 percig, puhulásig.Belekeverjük a húst és a zöldségeket és az aprított petrezselymet.Pihentetjük majd tálaljuk.

Neked ajánljuk